Nordmand banket og skudt efter i Thailand

Først blev nordmanden banket hjælpeløs så han havnede på sygehuset. Timer efter at han blev udskrevet, blev han forsøgt skudt.

Fredag aften måtte nordmanden som er bosat i Thailand køre for livet, med sin fire år gamle datter på bagsædet: En mand skal have affyret et skud efter dem, kun få timer efter at manden var udskrevet fra sygehuset.

Da var nordmanden, som er i 70’erne, stærkt medicineret og havde store smerter i ryggen efter den omfattende vold han siger han blev udsat for tre dage tidligere.

– Jeg var sikker på at jeg skulle dø. Han drog fingeren over sin egen hals for at signalisere at jeg var færdig.

VG var med da nordmanden skælvende og bange for sit eget og datterens liv opsøgte politiet i Pattaya for at aflevere anmeldelsen for drabsforsøg.

I gang med at blive skilt

– Det er en ven af min kone, som jeg er i gang med at blive skilt fra, som skal tage mig, påstår manden.
– Jeg håber politiet får fat i ham. Dette er alvor, siger han.

Første gang han blev angrebet, skete det ifølge politirapporten udenfor mandens eget hjem.
– Han kørte med motorcykel indtil mit hegn, hoppede over det, og kastede sig over mig. Jeg blev sparket og slået i ryggen og hovedet så jeg næsten ikke kunne røre mig, før han forsvandt, fortæller nordmanden.

Kan ikke rejse

VG har kendskab til at thailandsk politi har planer om at gennemføre en afhøring af både mandens kone og hendes ven tirsdag morgen. Ingen er pågrebet i sagen, og manden har foreløbig kun status som mistænkt.

Nu tør nordmanden ikke rejse tilbage til huset han ejer, af frygt for hvad de som er ude efter ham, kan finde på.
– Jeg er blevet rådet af venner og politiet til at bo på hoteller. Og skifte hotel ofte, siger manden, som ønsker at være anonym.

På grund af det skilsmissesagen kan han heller ikke sælge huset eller flytte til Norge før skilsmissen er ordnet retsligt.
– Jeg er selvfølgelig mest bange for hvad som kan ske med min datter. Det er livsfarligt som situationen er nu, siger han.

Generelt bliver udlændinge relativt set sjældent ramt af kriminalitet i Thailand. Undtagelsen er badebyen Pattaya, hvor en del udlændinge bliver dræbt hvert eneste år. 3. maj blev britiske Steven Parkinson (47) skudt og dræbt af det politiet hævder var lejemordere.

Kilde: Dansk Thai Website

Del budskabet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*