Dansk mand strandet i thailandsk fængsel

Dansk mand strandet i thailandsk fængsel

I mere end tre et halvt år har en 54-årig dansker delt fængselscelle med 63 andre i det thailandske fængsel Pattaya Remand Prison. I den ene ende af cellen er et fælles toilet, som blot er et hul i gulvet omgivet af en knæhøj mur.

Han beskriver selv tiden som et ”levende helvede på jord”.

Pattaya Remand Prison ligger i udkanten af den kendte bade- og festby Pattaya et par timers kørsel syd for Bangkok. Men selv om fængslet kun ligger ganske kort fra Pattayas palmestrande og sprudlende natteliv, står forholdene i skærende kontrast til feriebyens mange luksushoteller.

Og lige nu er det alene en bøde på 72.000 danske kroner, som står i vejen for, at den 54-årige kan blive overført fra fængslet i Thailand til Danmark.

Den danske mand blev anholdt og dømt i 2021 for indtagelse af blandt andet hash samt besiddelse og salg af stoffer. Ved anholdelsen havde han 9,5 gram methamfetamin på sig. Den danske mand fik i første omgang en dom på knap 15 års fængsel. Den blev senere sat ned til fem år og syv måneder.

De thailandske myndigheder har egentlig givet grønt lys for overførsel til afsoning i et dansk fængsel, men overførslen er gået i stå på grund af bøden på 72.000 kroner, som den danske mand er blevet idømt udover sin fængselsstraf.

Den danske mand meddeler at han ikke selv har nogen mulighed for at rejse pengene.

Læs nærmere her:

Del budskabet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*