Bangkok i undtagelsestilstand

Uroligheder i Thailands hovedstad, Bangkok, har nu fået regeringen til at indføre undtagelsestilstand. Umiddelbart efter trængte omkring 50 demonstranter ind i indenrigsministeriets bygning og bebudede, at de var på jagt efter premierminister Abhisit Vejjajiva. +ýjenvidner siger, at premierministeren befandt sig i bygningen, og at det lykkedes ham at flygte.

Omkring 100 soldater, der befandt sig ved ministeriet, affyrede advarselsskud. Flere demonstranter var ifølge øjenvidner på vej til indenrigsministeriet.

I går stoppede demonstranter, som er tilhængere af den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, et topmøde i den asiatiske samarbejdsorganisation Asean, som blev holdt i den populære turistby Pattaya. Topmødedeltagerne måtte evakueres med helikoptere fra det hotel, hvor der blev forhandlet.

Lederen, Arisman Pongreungrong, for de regeringsfjendtlige demonstranter, er nu anholdt, oplyser politiet. Arisman Pongreungrong er blevet anholdt i sit hjem i Bangkok, efter han var vendt tilbage fra feriehalvøen Pattaya, hvor topmødet fandt sted. Arisman anførte i går omkring 1000 demonstranter, som pressede sig gennem politiets afspærringer og stormede hotellet, hvor topmødet fandt sted.

Kilde: Dansk Thai Website

Del budskabet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*