Dansk mand benådet af kongen i Thailand

Dansk mand benådet af kongen i Thailand

71-årige Sonny Rasmussen er endt i et royalt trekantsdrama med den thailandske konge Maha Vajiralongkorn, dronning Margrethe og ham selv i rollen som taberen.

Historien tog sin begyndelse tilbage i juni 2013. Den dengang 63-årige Sonny Rasmussen fra Vesterbro i København blev taget med 70 gram heroin i Thailand.

Den tidligere autopladesmed fik 25 år, en måned og ni dages fængsel for forbrydelsen. Han afsonede fire og et halvt år i det thailandske Klong Prem fængsel, før han blev overført til et dansk fængsel. 24. juni 2017 fik han i Københavns Byret ændret sin dom til 16 års fængsel.

Selvom Sonny Rasmussen stadig kunne se frem til en lang straf, var han glad for at komme tilbage til Danmark.

Men han skulle blive endnu gladere nogle år senere, for den 27. juli 2021 blev han benådet af den thailandske konge: Han skulle løslades 30. august 2021.

Men da kalenderen begyndte at vise februar 2022, sad Sonny Rasmussen stadig fængslet, for der var gået bureaukrati i hans sag. Og sagen strandede så at sige på dronning Margrethes royale skrivebord.

– Jeg står i ingenmandsland. De siger, at hun skal underskrive, før jeg kan blive løsladt.

Justitsministeriet har forelagt sagen for dronningen

Ifølge traktaten af 22. juni 1999 mellem kongeriget Thailand og Kongeriget Danmark beholder den thailandske konge retten til at benåde fanger, selvom de er flyttet til afsoning herhjemme. Herfra burde løsladelsen kun være et spørgsmål om nogle klik på en computermus og nogle fængselsdøre, der skal lukkes op og i.

TV 2 har set dokumenterne i sagen, og her fremgår det, at benådningen skal ske på danske vilkår. Justitsministeriet har forelagt sagen for dronningen og indstillet til, at det ‘måtte behage majestæten at bestemme, at fuldbyrdelsen af den resterende fængselsstraf bortfalder.’

Læs nærmere om sagen her:

Del budskabet

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*