Rejsevejledningen for Thailand er opdateret

Den aktuelle politiske situation og sikkerhedssituationen

Den politiske situation i Thailand er fortsat uafklaret og ustabil. Den 15. december 2008 valgtes Abhisit Vejjajiva til premierminister i spidsen for en Democrat Party-ledet koalitionsregering, hvorved det daværende regeringsparti kom i opposition.

Gruppen United Front of Democracy Against Dictatorship (UDD – normalt iklædt røde t-shirts) har bebudet at ville gennemføre demonstrationer mod regeringen for at få opfyldt en række krav.

Demonstrationerne vil oftest foregå i Bangkok og være koncentreret i områderne omkring Government House og Sanam Luang (nær Grand Palace), men der gennemføres dog også demonstrationer i provinserne i forbindelse med særlige begivenheder. UDD har meddelt, at der vil være tale om ikke-voldelige demonstrationer.

Onsdag den 8. april 2009 demonstrerede mere end 100.000 personer imod regeringen såvel som tre af Kongens nærmeste rådgivere. Det må påregnes at demonstrationerne, som er koncentreret omkring Government House og Theves området i Bangkok, vil fortsætte i adskillige dage. Det kan ikke udelukkes at disse demonstrationer kan blive voldelige. Der kan også forventes demonstrationer forskellige steder i de nordlige og nordøstlige dele af Thailand.

Fredag den 10. april 2009 indledes ASEM dialog topmødet i Pattaya med deltagelse af 18 regeringschefer, FNs generalsekretær m.fl., og der vil være betydelige sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med mødet. Det må forventes at der vil kunne opstå demonstrationer i forbindelse med topmødet både i Bangkok og Pattaya.

Rejsende anbefales at udvise agtpågivenhed og i særdeleshed at holde sig væk fra demonstrationer og større menneskemængder. Demonstrationerne varsles oftest i de lokale engelsksprogede aviser (Bangkok Post og The Nation).

Gyldig fra 9. april 2009

Kilde: Dansk Thai Website

Del budskabet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*